Ultrasnelle hart scan

Ultrasnelle hart scan

Hoi,


Ik heb vragen voordat ingediend over PAC’s, klopjes, PVC’s. Mijn cardioloog denkt dat het een goed idee zou zijn om de ultrasnelle hart scan gedaan hebben (in Colorado het zou worden gedaan op Colo. Heart Imaging). Hij denkt niet dat ik hart-en vaatziekten, maar denkt dat de resultaten zullen mijn angst bedwingen. Ik ben een 42-jarige vrouw met PACS, PATS, en PVC’s en af ​​en toe steken van gelokaliseerde pijn op de borst. Ik heb ook enigszins vergrote linkerboezem (4,4) en enigszins verhoogde rechter pulmunary druk (32). Geen voorgeschiedenis van hart-en vaatziekten bij ouders (die in hun jaren ’80 nu) of levende familieleden, maar een grootvader stierf op de leeftijd van 53 van de massale coronaire. Laatste cholesterol was 270 met een licht verhoogde tri en LDL, maar zijn dieet de laatste 3 maanden. Mijn dokter zegt dat de HDL / LDL-ratio is vrij goed. Cholesterol voor de laatste test was meestal goed. Mijn vraag is, hoe nauwkeurig is de ultrasnelle hart te scannen voor het opsporen van hart-en vaatziekten en denk je dat het de moeite waard me hebben de test gedaan op dit moment?

Ik waardeer de tijd die je al besteden beantwoorden van vragen.

Doreen

Geachte Doreen, dank u voor uw follow-up vraag. Ik herinner me dat het beantwoorden van uw vorige vraag. Externe Beam CT (EBCT) scanning (ook bekend als ultra-snelle CT) wordt aangeprezen als een prachtige nieuwe vorm van technologie om coronaire ziekte op te sporen. EBCT gebruikt verkalking van de kransslagaders als een surrogaat marker voor kransslagaderziekte, maar onjuist het schatten van de ernst van een coronaire laesie. Bij de Cleveland Clinic, we sterk het gevoel dat EBCT heeft geen nut in de diagnose van coronaire aandoeningen en mag niet worden gebruikt. In uw geval, doe uw symptomen niet suggereren coronaire aandoeningen. Daarom zou EBCT een dure manier om een ​​klinische mening dat al goed geformuleerde bepalen.

Ik hoop dat u deze informatie nuttig. Informatie verstrekt in het hart forum is alleen voor algemene doeleinden. Alleen uw arts kan specifieke diagnoses en therapieën. Aarzel dan niet om terug te schrijven met extra vragen. Succes.

Als u graag een afspraak bij de Cleveland Clinic Heart Center te maken, kunt u bellen met 1-800-CCF-CARE of online te informeren via de website Heart Center op www.ccf.org/heartcenter. De website Heart Center bevat een directory van de cardiologie personeel dat kan worden gebruikt om de arts het best geschikt is voor uw hart-probleem aan te pakken te selecteren.

Ook u kunt bestellen hier.